Het hart


Een intelligent, levend organisme.

Het HART staat voor mij voor LIEFDE, GEVOEL en WIJSHEID. Je kunt erop vertrouwen. 

Ons hart is een belangrijk energiecentrum (chakra) wat je kan zien als een licht peertje, een lamp. De bedoeling is dat het volledig aanstaat en op volle kracht schijnt. Maar ja, doet het dat wel? En zo niet, waarom eigenlijk niet?

Het hart zoekt verbinding met andere harten. Daar ben ik van overtuigd. Ieder mens, jong en oud, heeft behoefte aan liefde, vriendschap en empathie. Ieder mens is denk ik, bewust of onbewust op zoek naar gehoord, gezien en gewaardeerd worden. Op zoek naar connectie en veiligheid. 

 

Bewustzijn speelt hierbij een grote rol

Bewustzijnsgroei is de sleutel. Weten en voelen dat jij met alles en iedereen verbonden bent. Wij zijn hetzelfde en onderdeel van de bron (de creatie). We zijn niet afgesneden van elkaar, maar verbonden. Eenheidsbewustzijn: het bewustzijn dat we verbonden zijn in energie, alles én niets tegelijk zijn.

Wanneer je vanuit dit eenheidsbewustzijn kan kijken zal de polarisatie verdwijnen, het afgesneden zijn van de ander zal niet meer bestaan.

Je eigen hart helen

Door eerst jezelf te helen van oude pijnstukken en valse identiteiten kan de liefde in je hart gaan groeien, voor jezelf en voor anderen. Dit is de wezenlijke taak die van ons gevraagd wordt. Wonen in je hart en liefde verspreiden door te zijn wie je bent. In wezen een licht (energie) dat volop mag stralen.

Stop de karma cyclus

Door je eigen hart te helen, stop jij de karma cyclus (pijncyclus) voor jezelf, je naasten én volgende generaties. Door je eigen schaduwkanten aan te kijken en jezelf positief te ontwikkelen neem jij niet alleen een levensveranderende stap voor jezelf, maar ook een stap voor volgende generaties. Jij kunt enorme positieve invloed uitoefenen als jij je hart laat schijnen! 

Iedere volwassene heeft de macht om aan een liefdevolle generatie te bouwen. Vanuit liefde in contact gaan is van onschatbare waarde voor opgroeiende kinderen en jongeren. Zij leren van ons en geven het weer door. Ik vind dit belangrijk.

Kortom: laten we zorgen dat eerst ons eigen hart weer volop gaat schijnen en wij weer in onze levensenergie stappen. Zo inspireren wij anderen hetzelfde te doen. Samen naar een mooiere wereld. 

Verandering en groei start met zelfonderzoek

Wil jij meer vanuit je hart leven? Vanuit je kern en intuïtie?

Bij de Harten Academie vergroot je jouw zelfinzicht.
Wie ben ik? Wat wil ik? Wat past bij mij? En waar loop ik tegenaan?
Je gaat je gevoel, je gedachten en je gedrag onderzoeken. Oorzaak en gevolg. Vanuit daar kan je gaan werken aan je wensen, dat wat je graag wilt bereiken. 

Hoe meer jij jezelf begrijpt, hoe meer je anderen kan begrijpen

Inzicht in hoe jouw gevoelens, gedachten en gedrag samenhangen zal je meer begrip voor jezelf én anderen geven. We zijn tenslotte allemaal ménsen en verschillen in de basis niet van elkaar. Je empathisch vermogen zal toenemen. Voor jezelf en voor anderen. Je zal meer in contact gaan vanuit liefde en genegenheid, vanuit je hart. Je zal minder behoefte hebben om te oordelen en te veroordelen.
Dat is heel waardevol.

Respect en begrip voor de ander begint bij jezelf

Jij hebt zélf invloed in hoe je naar jezelf en anderen kijkt. Je kan zélf bepalen hoe je in relatie tot de ander handelt. Hoe meer je dit vanuit liefde, verbondenheid en respect kan doen, hoe fijner het samenleven wordt. 

Ik verwelkom je graag bij de Hartenbrigade, de online leeromgeving van de Harten Academie.

 

Wil jij recht-vanuit-het-hart tips, inspiratie en downloads ontvangen? 

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.