Godin Kali, de heilige revolutie

In 2023, op mijn verjaardag, trok ik deze kaart. Nu, een jaar later resoneert de boodschap nog steeds. Zowel op persoonlijk vlak als op mondiaal vlak wat mij betreft 'spot on'. Verandering vergt moed. Ik deel de boodschap graag. Misschien is deze tekst precies wat jij nodig hebt op dit moment. (vertaald uit het Engels)

Godin Kali en zwarte obsidiaan: “Heilige Revolutie”

Wij brengen jullie de empowerment van de heilige revolutie. Een revolutie komt wanneer een cyclus van autoriteit of macht ten einde komt. Het is niet meer geschikt voor de leiderschapstaak die nu nodig is en er moet een nieuwe orde voor in de plaats komen. Het is niet zomaar een hoofdstuk in een boek dat ten einde loopt, maar een geheel nieuw boek, misschien een geheel nieuw genre, dat zich opent volgens de goddelijke wil die zich ontvouwt. In dergelijke gevallen zal een subtiele verandering het probleem niet oplossen. Er is radicale actie nodig om de nieuwe orde tot stand te brengen. Die nieuwe orde kan zich in jouw wereld bevinden, of in je eigen wezen. Wanneer de revolutie heilig is, zal de nieuwe orde er een zijn die je in staat stelt meer van jezelf te worden en met succes je spirituele doelen te bereiken.”

Kali

“Kali is een godin die niet bekend staat om haar subtiliteit. In de spirituele traditie waaruit zij voortkomt, wordt zij ingeschakeld in tijden van oorlog waarin donkere krachten de overhand lijken te krijgen. Zij is de enige krijger die vastbesloten en wreed genoeg is om de vernietigers te vernietigen. Ze is niet te stoppen, behalve wanneer het goddelijke bewustzijn haar vertelt dat haar werk erop zit. Haar verschijning markeert een tijd van heilige revolutie die niet kan worden gestopt voordat deze succesvol is voltooid.

De aard van een revolutie is het omverwerpen van een bestaande controlehiërarchie en deze te vervangen door een nieuwe. Meestal zit er een filosofisch en politiek doel achter het proces, en dat houdt vaak in dat met geweld machtsmisbruik door degenen in gezagsposities moet worden overwonnen. Een revolutie zonder een heilige component zal echter niet noodzakelijkerwijs resulteren in transformatie of genezing. Er kan verandering komen – er kunnen bijvoorbeeld verschillende politieke partijen aan de macht komen – maar vaak genoeg zal het gaan om dezelfde problemen met verschillende daders.

Wat een revolutie als heilig terzijde schuift, is wanneer deze plaatsvindt in een tijd waarin echte transformatie in plaats van oppervlakkige verandering mogelijk is. Verandering vergt moed. We moeten bereid zijn los te laten wat we hebben gekend en onzekerheid te verdragen, terwijl we nieuwe mogelijkheden verkennen en uiteindelijk evolueren naar een nieuwe manier van zijn. Zelfs met die bereidheid zijn er momenten waarop een patroon uit het verleden zo in de psyche is blijven hangen dat zachte evolutie niet mogelijk is. Je kunt het je voorstellen als iemand die schreeuwt in onnodige paniek. Je kunt proberen op rustgevende toon met ze te praten, maar als ze op het punt staan ​​in een auto te springen en weg te rijden, waardoor ze zichzelf en anderen in levensgevaar brengen, dan kan een harde klap hen uit de hysterie halen en in het heden belanden. Het NU moment. Het is extreem, maar het is nuttig en noodzakelijk.

In onze innerlijke wereld kunnen de hysterie en de paniek verband houden met het loslaten van een relatie waarvan we denken dat het ons reddingsvlot is, terwijl het ons in werkelijkheid, als we eraan blijven vasthouden, ons regelrecht over de rand van een klif naar beneden zal trekken. Of misschien is het een manier om met macht om te gaan, gebaseerd op angst in plaats van op liefdevolle empowerment. Hoe hard we ook proberen, het lijkt erop dat we onze gehechtheid aan het gevoel van controle maar niet kunnen opgeven of we zijn zo gehecht aan het leven dat we hebben gekend dat we niet bereid zijn om vrij uit het nest te vliegen en onze vleugels uit te strekken. 

Waar zachtere methoden niet effectief zijn en goddelijke timing vereist dat er nu verandering plaatsvindt, wordt een heilige revolutie aangeroepen. Kali kan je leven binnenstormen en je uit het nest schoppen, zodat je beseft dat je kunt vliegen. Het kan zijn dat ze het reddingsvlot uit je handen rukt, waardoor je tijdelijk gaat sputteren totdat je opstaat en beseft dat je gewoon veilig uit de woeste rivier kunt lopen. Of misschien slaat ze de controlefreak die je geest domineert op zijn kop en zet ze haar eigen tijdelijke goddelijke dictatuur op, waarin ze eenvoudigweg herhaalt: ‘Heb jezelf lief en laat los’, totdat je precies dat doet.

Wanneer het Orakel van de Heilige Revolutie naar je toe komt, kun je er zeker van zijn dat jij en je leven gaan veranderen. Het kan voelen alsof uw hand wordt gedwongen, of zelfs als u ervoor kiest om mee te gaan in het proces, dat het wild is en buiten uw controle. Het zal zijn. Maar dat maakt het niet liefdeloos of onveilig. Als revolutie heilig is, is het goddelijke liefde die je leven opnieuw op één lijn brengt. En hoewel er waarschijnlijk chaos zal heersen, kunt u er zeker van zijn dat de uiteindelijk opgelegde nieuwe orde de moeite waard zal zijn. Viva la revolutie!”*

~ Door Alana Fairchild

Kali zegent ons met een snelle schop onder onze kont als we ons verzetten tegen de verandering die ons naar het volgende hoofdstuk in ons leven zal stuwen, dus bereid je voor!

Waar heb je moeite mee om los te laten?

Ja, dat... wat er net in je opkwam toen je dat las... het is tijd om dat los te laten. Weet dat, of je het nu leuk vindt of niet, de dingen op het punt staan ​​te veranderen. Geen slachtoffer meer, geen martelaar meer, niet meer levenslang vasthouden aan wat je denkt te weten over jezelf en wat mogelijk is. Laat dat allemaal los. Alles. Of Kali zal het van je afnemen en het kan ongemakkelijk voelen, maar het zal voor je hoogste goed zijn. En het zal deuren openen waarvan je nooit had gedacht dat ze voor je open zouden gaan.

Er zullen kansen komen, dat beloof ik je. Maar je kunt hun oproep alleen horen en beantwoorden als je je niet langer onder het bed verstopt!

Namaste

Dee

~Aartsengel Orakel

*Crystal Mandala Oracle Card-deck, door Alana Fairchild, artwork door Jane Marin 

ps meer lezen over Kali:  http://www.nissaba.nl/oud/beschrk.shtml  (het is geen doetje ;))

Waarom fouten maken moet. Het leermodel.

Heb je behoefte aan alleen zijn?

Ons hart heeft een brein

Een liefdevolle maatschappij start met blije kinderen

Eigen regie, wat betekent dat eigenlijk?

Faalangst - essentiële vragen aan jezelf

Inspiratiemails ontvangen en op de hoogte blijven?