Het HART is wat ons verbindt

Mijn HART staat voor mij voor LIEFDE, GEVOEL en WIJSHEID.
Ik kan erop vertrouwen.

Het hart verbindt ons met elkaar. Ieder mens, jong en oud, heeft behoefte aan liefde, vriendschap en empathie. Ieder mens wil gezien, gehoord en gewaardeerd worden.

Verandering en groei start met zelfonderzoek.

Wil jij meer leven vanuit je Hart? Vanuit je kern? 
Bij de Harten Academie vergroot je jouw zelfinzicht. 
Wie ben ik? Wat wil ik? Wat past bij mij? En waar loop ik tegenaan?
Je gaat je gevoelens, je gedachten en je gedrag onderzoeken. Je gaat oorzaak en gevolg zien. Vanuit daar kan je gaan werken aan je wensen, dat wat je wilt bereiken.

Hoe meer jij jezelf begrijpt, hoe meer je anderen kan begrijpen.

Inzicht in de samenhang tussen jouw gevoelens, gedachten en gedrag zal je meer begrip voor anderen geven. We zijn tenslotte allemaal ménsen en verschillen in de basis niet veel van elkaar. Je empathisch vermogen zal toenemen. Voor jezelf en voor anderen. Je zal meer in contact gaan vanuit liefde en genegenheid, vanuit je hart. Je zal minder behoefte hebben om te oordelen en te veroordelen.
Dat is heel waardevol.

Respect en begrip voor de ander begint bij jezelf.

Je kan zélf invloed uitoefenen in hoe je naar jezelf en anderen kijkt. Je kan zélf bepalen hoe je in relatie tot de ander handelt. Hoe meer je dit vanuit liefde, verbondenheid en respect kan doen, hoe fijner het samenleven wordt. Bewustzijn is van belang.

Assertiviteit speelt een grote rol.

Ieder mens kan de wereld een beetje mooier maken door respectvol met zichzelf en anderen om te gaan. Door meer regie te nemen over je eigen leven en jezelf positief te ontwikkelen, kan je een belangrijke bijdrage leveren aan het leven van volgende generaties. 

Iedere volwassene heeft een voorbeeldfunctie. Goed voorbeeldgedrag is van onschatbare waarde voor opgroeiende kinderen en jongeren. Zij leren van ons. Ik vind dit belangrijk.

Ieder mens heeft de macht om aan een positieve en veerkrachtige hartengeneratie te bouwen.

Het begint bij bewustzijn en zelfliefde. Door jezelf positief te ontwikkelen neem jij ook een stap voor de volgende generatie. Jij kunt positieve invloed uitoefenen! 

Ik verwelkom je graag bij de Hartenbrigade, de online leeromgeving & community van de Harten Academie.

Waarom fouten maken moet. Het leermodel.

Heb je behoefte aan alleen zijn?

Ons hart heeft een brein

Een liefdevolle maatschappij start met blije kinderen

Eigen regie, wat betekent dat eigenlijk?

Faalangst - essentiële vragen aan jezelf

Inspiratiemails ontvangen en op de hoogte blijven?